tornar a l'inici
Emergència
Consulta General de Projectes

 

 

 

Actuació en situacions d’emergència

 
 

INUNDACIONS ALS CAMPAMENTS DE REFUGIATS SAHRAUÍS

 

Institucions col·laboradores

Projectes

Entre el 8 i l'11 de febrer de 2006 van caure unes fortes pluges sobre els campaments de refugiats saharuís, a la regió algeriana de Tindouf, que van causar inundacions que han afectat 4 wilayes, especialment les de "27 de Febrer" i "Auserd". Segons les informacions provinents del Front Polisario, el 50 % de les cases de tova han estat malmeses o destrossades i hi ha 12.000 famílies afectades.

D'altra banda, escoles, hospitals, centres de salut i altres infraestructures governamentals també s'han vist afectades. Afortunadament, no hi ha hagut víctimes mortals ni persones ferides greument.

En aquest context, El Fons Català ha endegat una campanya per alleugerir els efectes de les pluges sobre la ja de per si situació de vulnerabilitat crònica que viuen els camps de refugiats.

Així, en la línia de reduir els efectes negatius de les inundacions sobre la població i impulsar la reconstrucció, es canalitzarà el suport a la regió prioritzant:
· Accions de reforç dels projectes del Fons Català actius a la zona, per evitar que els efectes de les inundacions posin en risc la seva viabilitat.
· Projectes de reconstrucció d'infraestructures presentats per ajuntaments catalans agermanants amb les wilayes dels campaments.
· Altres projectes de reconstrucció d'infraestructures.


Full de compromís (format pdf)
 
 
 
Recomana | Contactar | política de privacitat
Total de visites:
 
 
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88
© 2004, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament