tornar a l'inici
Emergència
Consulta General de Projectes

 

 

 

Actuació en situacions d’emergència

 
 

SUPORT ALS AFECTATS PEL SISME AL SUD-EST ASIÀTIC

 

Institucions col·laboradores

Projectes

El terratrèmol i el tsunami posterior d'aquest diumenge (26 de desembre de 2004) a prop de Sumatra és ja una de les catàstrofes naturals més grans de les darreres dècades. La xifra oficial de morts és de més de 100.000 i l'elevat nombre de desapareguts, que, juntament amb les conseqüències de les previsibles rèpliques, fan que el recompte final pugui ser encara molt pitjor.

Entre les zones més directament afectades pel sisme hi ha regions senceres de Sri Lanka, Índia i Indonèsia que s'han vist arrasades pel pas de l'aigua.

Juntament amb el rescat de les víctimes dels primers dies, cal preveure la reconstrucció de les infraestructures i equipaments bàsics, pal·liar els dèficits per la manca d'aigua potable i d'aliments bàsics, així com impulsar el futur desenvolupament de la regió.

És per això que des del Fons Català, en la línia d'impulsar el treball pel desenvolupament, es canalitzarà el suport a la regió a través de les organitzacions catalanes que estan treballant a la zona afectada. En aquest sentit, a la reunió celebrada avui dilluns 27 de desembre al matí a la Generalitat de Catalunya, en el marc del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència, s'ha previst de fer una convocatòria específica per donar suport als projectes de reconstrucció.

Els recursos que els ajuntaments i les administracions locals catalanes vulguin aportar-hi a través del Fons Català es canalitzaran conjuntament en el marc del Comitè Català d'Emergència i posteriorment us informarem oportunament de l'aplicació dels recursos en els projectes que s'acordin, tot prioritzant:

- Projectes d'abastament d'aigua i sanejament. Reconstrucció d'infraestructures de proveïment d'aigua potable.
- Projectes d'assistència medicosanitària i atenció i prevenció d'epidèmies i malalties infeccioses.
- Projectes de reconstrucció i rehabilitació d'habitatges.
- Projectes de seguretat alimentària i de recuperació de l'activitat agrícola i ramadera.


Full de compromís (format pdf)
Nota informativa 28/12/04
 
 
 
Recomana | Contactar | política de privacitat
Total de visites:
 
 
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88
© 2004, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament