• Dimarts 23 de abril de 2019

Notícies

Paraula Data
20 de març de 2018

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb Proactiva Open Arms

Davant la notícia de la confiscació preventiva el vaixell de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms per part de les autoritats italianes sota les inversemblants acusacions d’afavorir la immigració clandestina i d’associació criminal, delictes que comporten fins a set anys de presó, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, manifesta:

En els darrers dos anys, Proactiva Open Arms ha rescatat més de 54.000 persones de ser ofegades a la Mediterrània, fugint de la guerra i de la persecució i cercant refugi a Europa, amb el suport econòmic i polític del món local català i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Salvar vides en cap cas pot ser delicte, i les acusacions de tràfic de persones estan absolutament fora de lloc en una organització humanitària coneguda i fiable com Proactiva Open Arms. Recordem que el dret del mar estipula que la protecció de la vida humana és prioritat absoluta.

Per totes aquestes raons rebutgem les acusacions contra Proactiva Open Arms i exigim l’alliberament de les persones retingudes, que s’aixequi la immobilització del vaixell, així com la retirada dels càrrecs contra els treballadors i treballadores de Proactiva Open Arms.

 

Meritxell Budó
Presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Barcelona, 20 de març de 2018

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org