• Divendres 22 de febrer de 2019

Notícies

Paraula Data
20 de juny de 2017

EL FONS CATALÀ COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES REFUGIADES SUMANT-SE A LA CAMPANYA #VeniuJa

Campanya #VeniuJa
Campanya #VeniuJa

El 15 de setembre de 2015 l'Estat Espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones refugiades procedents de Síria i altres països en conflicte en un període de dos anys, a proposta de la Comissió Europea. Avui, 20 de juny de 2017, quan només queden 98 dies per arribar a la data límit que l’Estat es va marcar, encara falten per arribar 16.033 persones refugiades, el 92,5% del total de les que es van comprometre a acollir.

Davant d’aquest incompliment, des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ens sumem a la campanya #VeniuJa, que té com a objectiu que Espanya compleixi el seu compromís i aculli 17.337 persones refugiades, i ens comprometem a posar al nostre web el comptador que mostra quant temps queda fins que acabi aquest termini en un espai ben visible, tal com es demana des de la campanya #VeniuJa a les 245 entitats adherides fins a dia d’avui.

Avui 20 de juny, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les persones refugiades, des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament volem reafirmar el nostre compromís amb el dret al refugi recordant que els municipis catalans han mostrat la seva predisposició a acollir persones refugiades malgrat no disposar de les competències d’asil. El món local català ha dedicat recursos per donar assistència i aixopluc a les persones que cerquen refugi a Europa, mitjançant la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament #mónlocalrefugi i ha sensibilitzat sobre la situació en què viuen aquestes persones, així com les causes que han provocat la seva fugida.

Per aquesta i moltes altres raons, des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament fem una crida als ens locals catalans que se sumin a la campanya #VeniuJa amb l’objectiu de sumar esforços des del municipalisme per fer evident l’incompliment humanitari de l’Estat i refermin el seu compromís perquè Catalunya i els seus municipis esdevinguin terra d’acollida.

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org