• Divendres 22 de febrer de 2019

Notícies

Paraula Data
15 de desembre de 2016

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament celebra el 30è aniversari a Girona

Celebració del 30è aniversari del Fons Català de Cooperació
Celebració del 30è aniversari del Fons Català de Cooperació

L'acte de commemoració del 30è aniversari del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que va omplir el centre cultural La Mercè de Girona es va convertir en un acte públic de reconeixement a la tasca desenvolupada per l’associació municipalista en aquestes tres dècades i també de suport per encarar amb força els nous reptes.

Presentat per la periodista Mercè Sibina, la benvinguda de l’acte va anar a càrrec de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. En segon lloc, un dels membres fundadors del Fons i responsable de l’Agenda Llatinoamericana, Jordi Planas, va recordar els orígens de l’entitat. Seguidament, el jove refugiat sirià Jamal Waez va donar veu a les persones que avui pateixen el drama de veure’s abocats a fugir de casa seva per culpa de la guerra i va reivindicar el paper dels ajuntaments a l’hora d’acollir persones refugiades.

En el transcurs de l’acte, la presidenta del Fons i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va recordar que aquest aniversari ha obligat a repensar la tasca d'aquesta institució i en aquest sentit va destacar la necessitat “que la cooperació sigui més coherent amb la resta de polítiques públiques” i tendir a una major coordinació amb la resta d'administracions.

Finalment, el president de la Generalitat Carles Puigdemont va cloure l’acte recordant que el benefici més important d'aquestes tres dècades d'activisme municipalista solidari no han estat únicament els recursos que s'han destinat a pal·liar els efectes de les crisis humanitàries, sinó la transformació de la mirada col•lectiva envers les causes que hi ha al darrere de les crisis. I va assegurar que, davant situacions com ara la crisi dels refugiats, el país disposa dels recursos necessaris per fer-hi front però no de les estructures d'estat adequades per acollir-los.

L’acte commemoratiu es va celebrar en el marc de la X Assemblea del FCCD en el decurs de la qual es van actualitzar els estatuts de l’entitat i es va aprovar un document estratègic que ha de servir per iniciar un debat amb els ens locals socis sobre com ha de ser la cooperació municipalista dels propers anys, ambdós documents aprovats per una àmplia majoria.

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org