• Dissabte 23 de juny de 2018

Notícies

Paraula Data
19 d'octubre de 2011

El Fons Català posa en marxa un projecte per fomentar la pau entre la comunitat israeliana i palestina

Una cinquantena de joves israelians i palestins es trobaran aquesta setmana a Barcelona per participar en el projecte del Fons Català l’Esport per a l’Educació i la Convivència.

Aquest dimecres la ciutat de Barcelona acollirà l’intercanvi entre joves de la comunitat palestina i israeliana que el Fons Català, amb la participació de la Fundació FCBarcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, organitza en el marc del projecte l’Esport per a l’Educació i la Convivència.

L’objectiu del projecte és generar i promoure l’activació de sinergies orientades al foment de la pau i la bona convivència entre ambdues comunitats. Una iniciativa que es posa en marxa en un context especialment rellevant, quan tot just fa un mes que el president de l’Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, va comparèixer davant les Nacions Unides per demanar el reconeixement de l’estat palestí.

El projecte es defineix en dues fases. La primera tindrà lloc del 19 al 26 d’octubre i es basa en l’intercanvi entre els joves de les entitats esportives Shoafatt, de la zona de Jerusalem Est, i Hapoel Katamon, ubicada a Jerusalem Oest. La segona consistirà en un taller de formació per a formadors en esport per l’educació i valors, i comptarà amb la participació dels professionals de les tres entitats participants així com de l’escola binacional Neve Shalom.

En el projecte també hi col•laboren la Generalitat de Catalunya, La Caixa, el Centre de Promoció d’Iniciatives de Pau (CAPI), Al-Maqdese pel Desenvolupament Social (MSD) i IRÈNIA Jocs de Pau.

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org