• Dilluns 21 de gener de 2019

Notícies

Paraula Data
28 de setembre de 2011

Nou propostes per canviar el rumb del món a l’Hospital de Sant Pau

Inauguració de l'exposició
Inauguració de l'exposició "Canvi de rumb. 9 condicions per a un món sense pobresa"

Crear un Fons Mundial contra la pobresa finançat amb els impostos mundials; acabar amb les subvencions agrícoles i els aranzels progressius; o condonar el deute extern dels països pobres són algunes de les propostes que presenta l'exposició.

La mostra “Canvi de rumb. 9 condicions per a un món sense pobresa” es va inaugurar ahir al recinte històric de l’Hospital de Sant Pau.

L’acte va comptar amb les intervencions del ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president del Fons Català, Teo Romero; i el diputat socialista Antoni Comín en representació de la Fundació Alfons Comín, la qual ha impulsat el projecte conjuntament amb les fundacions Fòrum Universal de les Cultures i Catalunya Segle XXI.

Teo Romero va explicar que des del Fons Català l’aposta per la cooperació de proximitat és “molt clara” i és per això que “s’intenta potenciar al màxim les activitats de sensibilització i que iniciatives com aquesta puguin arribar al màxim de ciutadans, als més joves sobretot”. És per això que “el Fons Català s’encarregarà que sigui una exposició permanent”, va afegir.

Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona va subratllar la importància de tractar-se d’una mostra que “planteja propostes reals“ per tal d’eradicar la pobresa i reflexionar sobre les seves causes. Una idea que va recalcar Ramón Jáuregui durant la seva intervenció: “El d’avui és un acte carregat d’ideologia, compromís i pedagogia de la solidaritat”, va afirmar.

La mostra, que romandrà oberta fins al proper mes de desembre al recinte històric de l’Hospital de Sant Pau, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Fons Català i l’Hospital de Sant Pau.
 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org