• Dilluns 21 de gener de 2019

Notícies

Paraula Data
27 de setembre de 2011

S’inaugura el curs de formació online organitzat pel Fons Català

Presentació de la formació online a la seu central de la UOC
Presentació de la formació online a la seu central de la UOC

El Fons Català de Cooperació va inaugurar ahir el primer curs de formació online que ha organitzat en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona i en col•laboració amb el Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

A l’acte, que va tenir lloc a la Sala Laporte de la Seu Central de la UOC, van assistir-hi el director del Campus per la Pau de la UOC, Eduard Vinyamata; el comissionat de l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona de Solidaritat i Pau, Manel Vila; i el gerent del Fons Català, Bernat Moreno.

“Formem persones per resoldre problemes concrets i reals, i ho fem de la mà tant d’institucions públiques com privades”, va recalcar Eduard Vinyamata, en referència a la col•laboració que s’ha establer tant amb l’Ajuntament de Barcelona, com a finançador del curs, com amb el Fons Català, com a organitzador.

Per la seva part, Manel Vila va recordar que el fet de destinar una part de l’aportació del consistori barceloní a la formació virtual de tècnics i regidors de cooperació “neix de l’aposta que fa l’ajuntament perquè són mals temps per parlar de cooperació i solidaritat i cal que la cooperació que es fa des dels municipis sigui amb el màxim d’eficiència i qualitat”. El comissionat també va destacar la importància de crear xarxes que esdevinguin “com una taca d’oli” entre els ajuntaments del Sud amb els quals es manté relació. Finalment va agrair al Fons Català que la formació sigui “un dels pilars fonamentals de la institució”.

Des del Fons Català, Bernat Moreno, va destacar l’èxit d’inscripcions al curs, amb més de 40 tècnics d’ajuntaments i ONG i va subratllar que l’aposta de la institució en l’àmbit formatiu també es recull en el marc del Programa de millora de la qualitat de la cooperació municipal (PQ) del Fons Català, dintre del Pla Estratègic 2008-2012 i que es dóna també en modalitat presencial a través de la formació a les quatre províncies que va tenir lloc el maig i que es repetirà el proper mes de novembre. En la mateixa línia, va afirmar que la voluntat del Fons Català és la de posar en marxa diverses edicions del curs de formació online.

El tancament de la sessió va ser a càrrec del consultor-tutor del curs, Jose Antonio Morales, que va destacar el paper de Catalunya en l’àmbit de la cooperació descentralitzada i va animar als assistents a participar activament en la formació.
 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org