• Dilluns 21 de gener de 2019

Notícies

Paraula Data
22 de setembre de 2011

El Fons Català i la Fundació FC Barcelona signen un conveni de col•laboració amb l’objectiu de promoure l’educació i la convivència entre les comunitats d’Israel i Palestina

Firma del conveni entre el Fons Català i la Fundació FC Barcelona
Firma del conveni entre el Fons Català i la Fundació FC Barcelona

Una segona acció fruit de la firma d’aquest conveni serà una formació de formadors en Esports i Valors de la Fundació del FC Barcelona a Palestina-Israel a principis del 2012.

El president del Barça, Sandro Rosell, el directiu responsable de la Fundació, Ramon Pont, el director general de la Fundació del FC Barcelona, Josep Cortada, i el president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Teo Romero, han firmat un conveni de col•laboració entre la Fundació del FC Barcelona i el Fons Català per tal que el Barça col•labori en l’execució del programa ‘Esport per a l’educació i la convivència com a eix per al foment de la pau entre les comunitats de Palestina i Israel’.

Una de les accions en les quals es traduirà aquest conveni és la celebració d’un ‘stage’ esportiu amb la participació de l’equip de futbol de Xuafat de Jerusalem Est i del Hapoel Katamon de Jerusalem Oest i un club esportiu barceloní. Aquesta estada se celebrarà a Barcelona del 21 al 27 d’octubre i les instal•lacions blaugrana acolliran part de les accions que s’hi emmarcaran.

Una segona acció fruit de la firma d’aquest conveni serà una formació de formadors en Esports i Valors de la Fundació del FC Barcelona a Palestina-Israel a principis del 2012.

Aquest conveni té com a objectiu generar i fomentar processos de diàleg entre les comunitats palestina i israeliana, mitjançant la implementació de programes i tallers. De la mateixa manera, pretén impulsar una sèrie d’activitats de sensibilització dirigits a la comunitat catalana i també a la comunitat internacional sobre el conflicte israelianopalestí. Finalment, vol recordar a les autoritats la necessitat de fomentar els processos de pau a la regió.

En aquest acord, a banda de la Fundació del FC Barcelona i el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, també hi participen l’entitat israeliana Centre de Promoció d’Iniciatives de Pau (CAPI) i l’entitat palestina Al-Maqdese per al Desenvolupament Social (MSD). També han pres part en aquest acord la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte té el suport del Consolat d’Espanya a Jerusalem que ha mostrat el seu interès per participar en la gestió dels tràmits administratius dels desplaçaments.
 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org