• Dilluns 21 de gener de 2019

Notícies

Paraula Data
5 de maig de 2011

El Fons Català rep el 5è premi de Cooperació Internacional del Consell Comarcal del Vallès Oriental

El president del Fons Català, Teo Romero, duant el discurs d’agraïment.
El president del Fons Català, Teo Romero, duant el discurs d’agraïment.

El Fons Català va rebre ahir el 5è premi de Cooperació Internacional per al Desenvolupament Humà que atorga anualment el Consell Comarcal del Vallès Oriental. El guardó representa un reconeixement als 25 anys de trajectòria de la institució.

“En moments de crisi com els que estem patint al nostre país no podem oblidar aquells que estan en crisi permanent, i ara hi estan més que mai.” Amb aquestes paraules, el president del Fons Català, Teo Romero, va agrair, ahir al vespre a Caldes de Montbui, la distinció que la comarca del Vallès Oriental va dedicar als 25 anys de cooperació municipal del Fons Català.

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Antonio Rísquez, va ser l’encarregat de lliurar el premi i va recordar que tot i que, en un primer moment, el premi de Cooperació Internacional havia quedat desert per falta de propostes que complissin els requisits de la convocatòria, el Consell Comarcal va considerar que “no es pot deixar de col•laborar amb aquells que més ho necessiten i per tant no es pot estalviar en cooperació i solidaritat”. És per això que, malgrat tot, la institució vallesana va decidir “fer un reconeixement a la tasca que altres actors fan en matèria de cooperació i, així, es va acordar premiar la tasca d’un ens en el qual estan directament implicats més de la meitat dels ajuntaments del Vallès Oriental”.

El premi, que té una dotació econòmica d’11.000 euros per destinar a projectes de cooperació internacional, es va lliurar en el decurs de la gala Vallesà de l’Any 2010 que cada any organitza el diari comarcal El 9 Nou. El guanyador de l’edició del 2010 va ser el doctor granollerí Carles Vallbona, un reconegut metge especialista en salut comunitària i pediatria als Estats Units. 
 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org