• Dilluns 21 de gener de 2019

Notícies

Paraula Data
2 de maig de 2011

Una delegació del Fons Català viatja a Gaza per visitar el projecte de rehabilitació de l’entorn del Parc de la Pau de Barcelona

El Fons Català participa en la rehabilitació del Barcelona Peace Park i dels seus voltants.
El Fons Català participa en la rehabilitació del Barcelona Peace Park i dels seus voltants.

Una delegació del Fons Català i de l’Ajuntament de Barcelona van viatjar a la ciutat de Gaza del 24 al 27 de març amb l’objectiu de visitar les instal•lacions del reconstruït Barcelona Peace Park- Parc de la Pau de Barcelona i els seus voltants.

En aquest viatge institucional, en el qual van participar el delegat de l’Ajuntament d’Olot, Juli Clavijo, i el diputat de la Diputació de Girona, Pere Tries, en nom del Fons Català van tenir lloc diverses reunions entre les quals destaquen la que es va mantenir amb el vicecònsol espanyol a la ciutat de Jerusalem, Javier Guitérrez Blanco-Navarrete, i amb personal de l’Oficina Tècnica de Cooperació (OTC) de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID).

El Fons Català també va participar en la reunió amb els representants de l’Ajuntament de Gaza durant la inauguració del projecte del Parc de la Pau de Barcelona i va visitar les obres que s’estan realitzant per l’ampliació dels accessos al Parc, un projecte que ha estat finançat pel Fons Català i l’organització de Cités Unies France (CUF).

El Barcelona Peace Park neix l’any 2005 i es va convertir en un important espai de joc, trobada i relació ciutadana que feia que fos molt utilitzat per part dels veïns i escoles del barri. Malauradament, després dels atacs de l’exèrcit israelià a Gaza, el gener del 2009, moltes zones de la ciutat van quedar destruïdes i el Barcelona Peace Park va ser durant uns dies el lloc on van acampar els tancs de l’exèrcit, en el darrer atac a la ciutat, cosa que va tenir conseqüències molt negatives tant per la ciutat com per els habitants del barri de Tal Al-Hawa.
 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org