• Dilluns 21 de gener de 2019

Notícies

Paraula Data
11 d'abril de 2011

El Fons Català presenta el curs de formació online per a la millora de la cooperació municipal

D'esquerra a dreta: Josep Ma. Duart, vicerector de la UOC; Cristina Amenta, coordinadora del la formació online i Manel Vila, comissionat de Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona.
D'esquerra a dreta: Josep Ma. Duart, vicerector de la UOC; Cristina Amenta, coordinadora del la formació online i Manel Vila, comissionat de Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va presentar dissabte a Mollet del Vallès el primer curs de formació online dirigit a càrrecs electes i tècnics municipals de cooperació.

“Proposem que aquest curs reflecteixi la trajectòria que la cooperació ha experimentat al llarg de 25 anys: canvis econòmics, polítics i socials que s’han de compartir”, va explicar la coordinadora del pla de formació, Cristina Amenta. La responsable va posar èmfasi en el fet que la formació iniciï un procés de construcció de xarxes de treball de tècnics, regidors, alcaldes i membres de la societat civil que treballin en cooperació.

En aquest sentit, el vicerector de Postgrau i Fomació Contínua de la UOC, Josep Ma. Duart, va afegir que el programa crearà una comunitat virtual que facilitarà l’intercanvi de coneixements en matèria de cooperació. Un àmbit –el de la cooperació al desenvolupament− que s’ha convertit en “el tercer més important de la formació de postgrau que ofereix la UOC i que aplega un total de 3.000 estudiants".

Per la seva part, el comissionat de l’alcaldia de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vila, va destacar que des del consistori barceloní s’ha tingut molt clar que “el món de la cooperació ha de professionalitzar" i que la proposta del Fons Català és una excel•lent oportunitat per fer una pas endavant en aquest sentit.

El curs de formació online respon als temes sobre els quals el Fons Català ha rebut demanda per part dels socis i a la necessitat de garantir –a través d’un espai virtual− l’abast de la formació ja que els continguts no només són d’interès per a tècnics de cooperació.
 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org