• Dilluns 21 de gener de 2019

Notícies

Paraula Data
11 d'abril de 2011

El Fons Català tanca la legislatura 2007-2010 amb el reconeixement del Govern i la invitació per establir nous acords

El regidor de Mollet del Vallès, Antonio Felices (al centre), va presidir l’acte d’obertura com a amfitrió i municipi acollidor de la 29a Assemblea.
El regidor de Mollet del Vallès, Antonio Felices (al centre), va presidir l’acte d’obertura com a amfitrió i municipi acollidor de la 29a Assemblea.

La 29a Assemblea General de socis va reunir els representants del Fons Català i de l'Agència Catalana de Cooperació al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès.

“La feina pionera del Fons Català mereix tot el nostre reconeixement i respecte. Aquests 25 anys són una acumulació d’experiència que els qui tenim responsabilitats en cooperació, no podem deixar d’escoltar”. Amb aquests elogis, el director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, va manifestar dissabte a Mollet del Vallès el seu compromís i voluntat d’entesa amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament de cara a la nova legislatura.

El nou director general va titllar de “prestigiosa” la trajectòria i reputació de la cooperació catalana, però, en referència al context econòmic actual, va alertar que “ara més que mai tenim l’obligació de ser eficients amb els recursos de què disposem”. Segons Carles Llorens, una de les fórmules per optimitzar-los és establir polítiques de consens que impliquin tant el conjunt de partits polítics i les institucions com els agents municipals i socials per tal de “distribuir les feines i no fer tots de tot a tot arreu”. En aquest sentit i pel que fa a la cooperació municipal descentralitzada, Llorens va convidar al president del Fons Català, Teo Romero, a “empendre un debat polític” i va reconèixer que durant el primer contacte mantingut entre ambdós “hi ha hagut àmplies coincidències”.

Per la seva part, Teo Romero va mostrar-se plenament disposat a establir punts d’acord amb el representant del Govern i va coincidir en considerar la cooperació catalana com “un referent de la cooperació europea i fins i tot mundial”.

La trobada entre el director general de Cooperació i el president del Fons Català va tenir lloc en el marc de la 29a Assemblea General de socis del Fons Català, que va tenir lloc dissabte al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès. Els més de 300 socis de la institució van ser convocats per aprovar tant els pressupostos com el pla de treball previst per al 2011 i també per tancar la legislatura 2007-2010 abans de la renovació de la Junta Executiva.

Els òrgans de govern del Fons Català els formen els càrrecs electes locals i és per això que les eleccions del proper 22 de maig tindran com a conseqüència directa la modificació de l’òrgan de govern del Fons Català.

 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org