• Divendres 22 de febrer de 2019

Notícies

Paraula Data
9 de desembre de 2010

El Fons Català i la Universitat Politècnica de Catalunya signen un conveni per rehabilitar l’Hospital Materno Infantil, als campaments de refugiats sahrauís.

Signatura conveni UPC - Hospital Sàhara
Signatura conveni UPC - Hospital Sàhara

El passat 9 de desembre, a les oficines de la UPC, es va signar un conveni de col·laboració entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, representat pel seu President, Sr. Teodoro Romero i Hernández, i la Universitat Politècnica de Catalunya, representada pel seu Rector, Sr. Antoni Giró Roca, per rehabilitar l’Hospital Materno Infantil de Rabouni, als campaments de refugiats sahrauís.

Aquest conveni suposa l’empenta definitiva per l’esmentada reconstrucció, ja que l’hospital, construït entre els anys 1995 i 1999, i que cobreix la població de Rabouni, unes 80.000 persones, amb una capacitat d’hospitalització de 75 persones, patia de greus problemes estructurals degut a la inestabilitat del sol sobre el que estava construït. Després de diversos intents per reprendre la rehabilitació, aquesta vegada amb la signatura del conveni entre el FCCD i la UPC i l’acord amb la Delegació del Front Polisario a Catalunya, s’han posat les bases per a poder iniciar a principis del 2011 els treballs de reconstrucció. Ja s’han realitzat visites prèvies als campaments per part del Fons Catalài la UPC i s’espera poder iniciar el procés de rehabilitació el mes de gener 2011 i que en un termini d’uns 4-5 mesos, l’hospital estigui totalment rehabilitat.
 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org