• Divendres 22 de febrer de 2019

Notícies

Paraula Data
31 de gener de 2011

El President del Fons Català participa a la III Trobada Municipia a Sant Sebastià

III trobada Municipia a Donosti
III trobada Municipia a Donosti

La III Trobada Municipia, que ha tingut lloc avui a Sant Sebastià sota el títol “Construyendo gobierno, impulsando desarrollo”, ha aplegat més de 30 representants d’administracions locals i organismes de cooperació internacional per obrir un espai de reflexió i debat sobre el paper de les institucions locals en el desenvolupament.

“Des de fa més de 10 anys, l’eficàcia de l’ajuda al desenvolupament s’ha convertit en una prioritat emmarcant els plans polítics, programes, estratègies i accions”. Així es referia el president de la Confederació de Fons de Cooperació i del Fons Català de Cooperació, Teo Romero, a la necessitat de buscar l’eficàcia de l’ajuda a la cooperació al desenvolupament.

Teo Romero, que ha participat a la mesa inaugural juntament amb el lehendakari, Patxi López, la secretària d’Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez, el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Pedro Castro, i l’alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, ha explicat que l’eficàcia “es reforça per la crisi financera i econòmica”. “Les retallades generals en totes les partides han obligat als actors de la cooperació a multiplicar els esforços per augmentar l’impacte de les intervencions però invertint molts menys recursos”, ha afegit.

En la mateixa línia, el lehendakari, Patxi López, ha manifestat el desig de “millorar la gestió, aconseguir més coordinació entre institucions i fomentar aquest model de cooperació amb impacte local”. Segons López, “els ajuntaments poden i han de ser grans aliats en la lluita pel desenvolupament de les nostres comunitats”.

Durant la trobada, responsables polítics i tècnics especialitzats en cooperació al desenvolupament municipal debatran entorn els aprenentatges i reptes que, en temps de crisi, ha d’afrontar la cooperació directa com a instrument de política pública.

La reunió també donarà a conèixer els resultats d’una avaluació realitzada per la Confederació de Fons i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID) entorn a l’ús dels agermanaments entre l’administració local espanyola i l’administració local del Sud, ara que es compleixen 32 anys del naixement dels primers ajuntaments democràtics.

El Programa MUNICIPIA és una iniciativa de l’AECID amb el suport inicial de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat i de la FEMP. Una de les seves principals línies de treball és impulsar l’actuació conjunta dels municipis en col•laboració amb l’Administració central.
 

Font: Fons Català de Cooperació

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org