• Divendres 22 de febrer de 2019

Notícies

Paraula Data
17 de desembre de 2010

Trobada de la Xarxa Europea d’Autoritats Locals per la Pau al Pròxim Orient amb el Grup Interparlamentari per Palestina i el director general de Política Exterior per la Mediterrània

La Xarxa Europea d’Autoritats Locals per la Pau al Pròxim Orient, de la qual el Fons Català de Cooperació és membre fundador juntament amb el Fondo Andaluz de Municipios por la Solidaridad Internacional (FAMSI), Cités Unies France (CUF) i Enti Locali per la Pace e i Diritti Umani, es va reunir el passat 17 de desembre amb el Grup Interparlamentari per Palestina del Congrés del Diputats i amb el director general de Política Exterior per la Mediterrània, Juan González-Barba. L’objectiu de la trobada va ser analitzar la situació actual del conflicte àrab-israelià i les línies d’actuació que s’estan executant des de les institucions espanyoles.

La reunió va concloure amb dos acords principals entre la Xarxa i el Grup Interparlamentari –format per membres de tots els grups parlamentaris del Congrés de Diputats i actualment presidit per Jordi Pedret. D’una part, donar suport en l’organització d’una trobada a la ciutat de Betlem entorn a la cooperació descentralitzada amb el poble palestí; de l’altra, difondre i trobar recolzament polític a la carta signada per Felipe González, Javier Solana i Romano Prodi −entre altres personalitats polítiques europees− en la qual sol·liciten que s’adoptin sancions contra l’Estat d’Israel per la seva política de construcció d’assentaments al marge de la legalitat internacional.
 
González Barba també va expressar el suport al Grup Eurogaza, i concretament al projecte  Barcelona Peace Park, una iniciativa que pretén reconstruir les infraestructures i serveis del parc ocupat i destruït el 2009 i que comptarà amb la presència d’una representació diplomàtica espanyola a la seva inauguració.
  
La trobada a Madrid va servir també per aprofundir en l’organització de la Xarxa Europea d’Autoritats Locals per la Pau al Pròxim Orient. En aquest sentit, el Fons Català està preparant una proposta d’estatuts i s’encarregarà de gestionar la legalització de l’associació i l’establiment de la seu oficial a la ciutat de Barcelona.

 

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org