• Divendres 22 de febrer de 2019

Notícies

Paraula Data
10 de gener de 2011

Un equip del Fons Català de Cooperació viatja a Haití un any després del terratrèmol

Visita Haití 2011
Visita Haití 2011

Durant el mes de gener, i coincidint que ha fet un any del terratrèmol que va devastar la zona, un equip del Fons Català de Cooperació viatja a Haití per acompanyar al procés de reconstrucció del país.

Un procés al qual el Fons Català ha contribuït a través de la implementació de diversos projectes de reconstrucció en clau local, desenvolupats en el marc de la campanya de resposta als efectes del sisme.
 
En aquesta campanya hi van participar 141 ajuntaments catalans, 8 consells comarcals, la Diputació de Tarragona, la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i també s’hi van sumar els esforços de 13 campanyes ciutadanes.
 
Aquest viatge permetrà fer el seguiment i l’avaluació d’aquests recursos considerant la transparència de la gestió, el retorn d’informació a la ciutadania, la coordinació i la concertació amb els actors que actuïn al territori.
 
Això implica posar èmfasi en la participació dels municipis i les entitats haitianes, així com comptar amb els mitjans locals per fer front a la post-emergència sense deslegitimar els actors locals, malgrat la fragilitat que els marca. Cal gestionar la fragilitat institucional amb enfortiment i empoderament dels actors locals
Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org